Работещи в "Арсенал" протестираха, искат транспорт

Според недоволните той няма да бъде възстановен
30
Работещи в "Арсенал" протестираха, искат транспорт
Снимка: БГНЕС

Работници на казанлъшкия завод "Арсенал" излязоха на протест с настояване да им бъде възстановен транспортът до работното място.

Протестът се проведе пред сградата на Община Стара Загора, предаде БГНЕС.

Още по темата
От понеделник голяма част от състава на дружеството е в отпуск след заповед на изпълнителния директор, която е в сила до 11 февруари. В нея е посочено, че няма да се движат и автобусите до други населени места, в това число и Стара Загора.

Хората казват, че транспортът и средствата, които им се полагат за отдалеченост, няма да бъдат възстановени и след 11 февруари, и те ще бъдат принудени сами да търсят начини за придвижване до "Арсенал" в Казанлък и завода в Мъглиж. Те започнаха и подписка, която ще внесат в Община Стара Загора, ще бъде изпратена и до синдикалните организации.

Отпускът за голяма част от работниците е заради поскъпване на енергоносителите и суровините, както и и заради пандемията. В предприятието работят близо 9 хиляди души от региона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ситуацията в страната напомня началото на 90-те години. Как е възможно това ? Харвардците да се хващат на работа, че е срамота да се хвалят със знанията и уменията си от чужбина. Напразно са харчели пари. Такова чудо не е било от 20 години. Транспорт да няма, да спират улично осветление, работещите от голям завод да останат без работа. Срамота !
24
3
 
3
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Очевидно се готви ликвидация на военната индустрия,която и така едва крета.Промянаджиите са намерили нови продавачи. Чакат ни и други промяни.Всичко е на съвестта на гласувалите за тях, ако имат такава.
23
1
 
3
 
! Отговори
До АЗ 26 преди 2 години
Арсенал е частно дружество бе *** , да протестират под прозорците на Ибушев
22
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
Чистите ви промяна скъпи Арсеналци!
21
1
 
7
 
! Отговори
ОЛИГАРСИТЕ НА РАДЕВ преди 2 години
Ограбват българите с непрекъснато повишаване на цените на всичко... Защото чрез фалити на банките вече не могат....
20
3
 
6
 
! Отговори
333 преди 2 години
Някой иска ли да провери в момента при спрян Арсенал, колко пенсионера са на работа, в момента говоря. И ми кажете какво работят, когато всичко е затворено. Аз ще ви кажа-това са "нашите хора", незаменими те пенсионери. А искате ли да знаете колко началници на смени, цехови и заводи да дори и без средно образование, назначавани от бай Тошо-пълна трагедия.
19
2
 
9
 
! Отговори
333 преди 2 години
Арсенал-раят за пенсионерите(връзкари). 40% от работещите са пенсионери и то на 70 и повече годишни защото те са "незаменими" и "Най добрите", а работещите около 40 и 50 години с деца ученици, Навън. Там комунизма никога не си е тръгвал. Важното там е да си взъзкар, а може и да си на 80,незаменим си.
18
0
 
16
 
! Отговори
КАЛИН ОРЕЛА преди 2 години
Защо не казете истината в лицето на собственника Ибушев че остави хората без работа за да може да вземе парите по мярката 60 на 40 и за да прехвърли тихомълком власта на сина си Ибушев -младши!НИКАКВИ ЦЕНИ НА ТОК, НИКАКВИ КОВИД МЕРКИ НЯМА, А САМО ЛАПАЧКА! ТЕ ТОВА Е!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааааа....няма транспорт за вас, но има ваксини.
16
5
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Честита промяна. Днес е "Арсенал", утре оранжериете за зеленчуци - 70% са затворили. До месец самите промянаджии, славчовци и други комунисти ще са на улицата. Днес черната реч на Рундю отново се разнесе над Парламента.
15
4
 
6
 
! Отговори
анонимен до 15 преди 2 години
Да си продадат апартаментите и в Казанлък да си купят. Не е сложно. И без това няма да има какво да правят ,като закрият енергиен комплекс,,Марица Изток,,. Ще се закрие и Ст. Загора тогава. Какъв е проблема. Хората ще отидак,където има работа.
14
2
 
14
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Ся като фалират повечето магазинчета и за толкова няма да има работа и смятай ако съкратят и арсеналци след няколко години и Тецовете и рудниците не ми се мисли какво ще, стане с, региона
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Петков повтаря думите на Тодор Живков, сега всеки може да протестира, навсякъде има материал. Не сме мръднали за 30 години ! И какво като си по протестират. Завода се чуди от къде да си плати тока и ще започнат съкращания.
12
2
 
12
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Къде да идат хората това да не ти е по бай Тошово време 20 завода и предприятия да, работят в Стара Загора сега има работа само за продавач и пазач няма едно работещо предприятие
11
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Какви са тези пътувания. Всеки трябва да живее близо до фабриките. Така се икономисва гориво,разтоварва се движението ,по-малко замърсяване на въздуха и т.н.
10
1
 
7
 
! Отговори
С танка преди 2 години
От Челси и Тотнъм също обмислят протести.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аджаба пройзвеждате автомати грабвайте по един калашник и към София 7 хил човека няма кой да, ви спре
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7 000 души или всички служители в завода Арсенал са били уволнени миналата седмица. Това е вторият голям завод в страната след Марица Изток, който затваря птез последните три месеца!.В момента фалират почти всички оранжерии и стотици по-малки цехове и работилници.
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде подготвят едни нови 10хил човека за чужбина лека полека не го вярвах но съм свидетел в нашия вход в Стара Загора 7 апартамент празни всичко е или в, София или в чужбина в другите апартаменти само старци
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово си подават молбите още днес и транспорт се намира моментално. Ама ги е страх, защото са неконкурентноспособни и са свикнали на пей сърце по цял ден.